Ruisblinit
Julkaistu
Ainekset
- ½ l maitoa
- 1 prk kermaviiliä
- 3 dl ruisjauhoja
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 pala hiivaa
- 1 kananmuna
- suolaa
- voita
Valmistusohje
Murenna hiiva lämmitettyyn maitoon. Lisää sekaan ruisjauhot ja jätä nousemaan lämpimään paikkaan, esimerkiksi grillin sivupöydälle. Sekoita kuplivaan taikinaan vehnäjauhot, kermaviili sekä suolaa ja anna nousta edelleen.
Erottele valkuainen ja keltuainen toisistaan ja vatkaa valkuainen vaahdoksi. Keltuaisen voit lisätä taikinaan. Nostele valkuaisvaahto blinitaikinaan juuri ennen paistamista. Paista kirkastetussa voissa blinipannulla, ohukaispannulla tai vaikka suoraan parilatasolla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät