Blinit ilman olutta
Julkaistu
Ainekset
- 2 dl kermaviiliä
- 10 g hiivaa
- 1,5 dl tattarijauhoja
- 0,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl sokeria
- 1 dl lämmitettyä maitoa
- 1 tl suolaa
- 20 g voisulaa
- 1 munan keltuainen
- 1 munan valkuainen
Valmistusohje
Lämmitä kermaviili kädenlämpöiseksi, lisää hiiva sokeri ja puolet jauhoista. Anna taikinan kohota.
Vaahdota valkuainen ja lämmitä maito. Lisää loput aineet taikinaan, viimeisenä vaahdotettu valkuainen nostellen.
Paista kirkkaan voin kanssa rapeiksi pikkublineiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät