Mainos
Riisipuuro-sekahedelmäkiisseli-triffle 8:00

Riisipuuro-sekahedelmäkiisseli-triffle

Kotitalousopettaja Arja Elina Laineen herkullisessa jälkiruoassa on ideoitu käyttöä ”jämille”, joita ei suinkaan kannata jättää syömättä, saati heittää pois.

Ainekset

  • 4:lle korkeisiin laseihin, esim. 4 kpl jalallista viinilasia
  • n. 4 dl jäähtynyttä riisipuuroa
  • 200 g sitruunarahkaa (1tlk)
  • ½ dl sukaattia (50 g)
  • 1 rkl sitruunamehua
  • n. 4 dl jäähtynyttä sekahedelmäkiisseliä
  • n. 2 dl piparimurua

Pinnalle

  • murskattuja pipareita
  • sukaattia

Valmistusohje

Sekoita jäähtyneen riisipuuron joukkoon rahka, sukaattipalat ja sitruunamehu.

Murskaa pipareita pieneksi muruksi monitoimikoneessa, morttelissa tai leivinpaperin päällä kaulimen alla.

Laita juoma- tai viinilaseihin kerroksittain aineksia: ensin kerros sekahedelmäkiisseliä, sitten kerros riisi-rahkaa ja kerros piparimurua. Toista sama niin, että pinnalle tulee piparimurua ja sukaattia koristeeksi. Tarjoile heti tai säilytä jälkiruokia viileässä ennen tarjoilua.

Vinkki: Aikuisten jälkiruoka-annoksien sekahedelmäkiisselin voi maustaa pienellä määrällä rommia tai likööriä.

Resepti: Arja Elina Laine, Arjan Ruokaviestintä Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!