Raakaruokaa: Punajuuripallerot
Resepti: Raakaravintovalmentaja-kirjailija Mea Salo
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 2 dl raastettua punajuurta
- 2 dl hienoksi raastettua porkkanaa
- 4 rkl punasipulia pieneksi hakattuna
- 2 dl kuorittuja manteleita, cashewpähkinöitä tai auringonkukansiemeniä kuivassa tehosekoittimessa tms. jauhettuna (ei karppijauhoa)
- 6 aurinkokuivatun tomaatin puolikasta
- ½ tl timjamia
- runsas 1 tl rose- eli ruusupippuria
- 1 tl ruusu- tai muuta hyvää suolaa
Valmistusohje
Saksi aurinkokuivattu tomaatti pikkupalasiksi. Yhdistä kulhossa kaikki ainekset käsin. Muotoile palleroiksi tai pateeksi. Jos massa vaikuttaa märältä, lisää vajaa ½ dl mantelijauhoa sekä vähän myös mausteita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät