Punajuurihummus ja napostelukasvikset

Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.

Punajuurihummus

  • 2 kpl keitettyä punajuurta
  • 1 tlk GoGreen Luomu Kikherneitä
  • 2 rkl Macedonian Tahini seesamitahnaa
  • 2 kynttä valkosipulia
  • 0.5 dl oliiviöljyä
  • 0.5 tl juustokuminaa
  • 0.25 rkl kuivattua korianteria
  • 2 rkl sitruunatäysmehua
  • 0.2 tl mustapippuria
  • 0.5 tl suolaa

Lisäksi

  • 200 g porkkanaa
  • 200 g kurkkua
  • 75 g punaista paprikaa
  • 75 g keltaista paprikaa
  • 50 g retiisiä
  • 100 g kukkakaalia
  • 100 g parsakaalia

Valmistusohje

Kuori ja lohko keitetyt punajuuret (tai käytä esikeitettyjä vakuumiin pakattuja punajuuria).

Valuta kikherneet, ota hieman lientä talteen.

Soseuta punajuuret ja kikherneet monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

Lisää mausteet sekä öljy. Notkista seosta tarvittaessa hiukan kikherneiden liemellä. Tarkista maku, mausta lisää suolalla tarvittaessa.

(Kuori ja) leikkaa kasvikset suikaleiksi sekä muiksi sopiviksi annospaloiksi. Tarjoa punajuurihummuksen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.