Punajuuri-pestopasta – helppo ja nopea!
Julkaistu
Syksyn upeat punajuuret maustavat ihanan pastaruoan ja antavat sille upean värin. Valmista punajuuripesto myös levitteeksi vaikka juhlapöytään.
- Aktiivinen valmistusaika: 20min
- Kokonaisvalmistusaika: 20min
- Annosmäärä: 4 annosta
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Punajuuripesto
- 200 g kypsiä, makeuttamattomia punajuuria
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ dl oliiviöljyä
- ½ dl parmesaanijuustoa raasteena
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria myllystä
- ½ dl pinjansiemeniä tai cashewpähkinöitä
Lisäksi
- 1–2 l vettä
- 1 tl suolaa
- 1 pkt (250 g) tuorepastaa
Koristeluun
- tuoretta timjamia tai rosmariinia
Valmistusohje
- Laita kypsät punajuuret tehosekoittimeen.
- Lisää kuorittu valkosipulinkynsi, oliiviöljy, parmesaanijuustoraaste, ripaus suolaa, mustapippuria ja pinjansiemeniä tai cashewpähkinöitä.
- Pyöräytä tasaiseksi tahnaksi ja tarkista maku.
- Kiehauta vesi ja lisää suola ja tuorepasta.
- Anna kiehua 2-3 minuuttia. Valuta.
- Sekoita punajuuripesto tuorepastan joukkoon ja koristele tuoreella timjamilla tai rosmariinilla.
- Tarjoa heti!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät