Marinoituja punajuuria, vuohenjuustomoussea ja punajuuri couscous
MTV3 Huomenta Suomen ruokaviikko aloitetaan Top Chef -hengessä, kun uutisstudion valtaa kaksi kilpailun voittajaa. Kaikkien aikojen ensimmäisen Suomen Top Chefin Akseli Herlevin vieraaksi tulee vuoden 2012 Top Chef-voittaja Teemu Laurell ja keittiössä valmistuu marinoituja punajuuria, vuohenjuustomoussea ja punajuuri couscous.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Ainekset
- 5-6 isohkoa punajuurta
- 500 g karkeaa merisuolaa
Punajuurten marinadi
- 1 dl oliiviöljyä
- 2 rkl tummaa balsamicoa
- 1 tl hunajaa
- 1 lehtitinjamin oksa
Vuohenjuustomousse
- 150 g pehmeä vuohenjuustoa
- puolikkaan sitruunan mehu
- suolaa
Punajuuri "Couscous"
- 2 isohkoa kypsää punajuurta
- 0,5 dl paahdettuja pinjansiemeniä
- 2 rkl punajuurten marinadilientä
- suolaa, pippuria
Valmistusohje
Lämmitä uuni 180-asteeseen.
Laita merisuola uunipellille ja aseta punajuuret merisuolan päälle. Kypsennä punajuuria noin 45 minuuttia kunnes ovat kypsiä. Säästä kaksi punajuurta punajuuri couscousiin. Kuori punajuuret ja leikkaa ne pieneksi.
Marinadi: Lisää kaikki ainesosat kulhoon ja sekoita huolella.
Aseta punajuuret marinadiliemeen ja marinoi niitä noin 15 minuuttia. Nosta pois kulhosta talouspaperille, jotta ylimääräinen marinadi valuu pois.
Vuohenjuustomousse:Laita vuohenjuusto kulhoon ja lisää sitruunanmehu. Sekoita huolella tasaiseksi massaksi, mausta suolalla ja tarkasta maku. Tarjoile marinoitujen punajuurten kanssa.
Couscous: Kuori punajuuret ja hakkaa niistä veitsellä niistä pientä jyvämäistä silppua. Lisää paahdetut pinjansiemenet ja marinadilienttä. Lisää suolaa ja tarkista maku
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät