Porkkanapihvit kermassa haudutettujen mustajuurien kera
Porkkanapihvit ovat parhaimmillaan, kun ne ruskistetaan ensin pannulla ja kypsennetään sitten uunissa valmiiksi. Lisukkeena maistuvat mustajuuret ja keitetyt perunat.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 4 porkkanaa
- 2 perunaa
- 1-2 munaa
- 1/4 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä
- suolaa ja pippuria
- ½ kg mustajuuria
- 1 litra sitruunalla maustettua vettä
- 1-3 dl kermaa
- jauhettua muskottipähkinää
- suolaa ja pippuria
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Kuori porkkanat ja perunat ja raasta raastinraudan hienolla terällä kulhoon. Riko munat ja sekoita auringonkukansiementen, mausteiden ja juuresraasteen kanssa taikinaksi. Muotoile taikinasta 12 pyöreää pihviä ja ruskista ne voissa. Pane pihvit voideltuun, uuninkestävään vuokaan ja kypsennä uunissa noin kuusi minuuttia.
2. Huuhtele mustajuurista multa ja hiekka juoksevan veden alla. Kuori ja leikkaa mustajuuret viiden sentin paloiksi. Pane palat heti sitruunalla maustettuun veteen, jotta ne eivät tummu.
3. Keitä mustajuuret kermassa. Mittaa kattilaan aluksi 1-2 desilitraa kermaa ja lisää kermaa tarvittaessa keittämisen aikana. Keitä mustajuuria 5-10 minuuttia, jolloin ne pehmenevät, mutta pysyvät napakoina. Mausta suolalla ja pippurilla sekä ripauksella jauhettua muskottia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät