Piparjuurikeittoa lohen ja mädin kera
Tämä on erittäin elegantti ja maukas keitto, jonka valmistat muutamassa minuutissa. Sitä ei voi valmistella etukäteen, vaan se on syötävä heti valmistuksen jälken. Tämä on täydellinen alkuruokakeitto.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 1 l vasikanlientä
- pieni pala piparjuurta
- 200 g tuoretta lohta
- 100 g punaista mätiä
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Paloittele lohi ½ cm paksuisiksi suikaleiksi.
2. Keitä liemi ja sekoita piparjuuri siihen. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla.
3. Asettele lohisuikaleet ja mäti lämmitetyille lautasille. Kaada päälle kuuma piparjuuriliemi, tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät