Toast sikafors kirjolohenmädillä

Savustettu poronpaisti ja piparjuuri ovat klassinen yhdistelmä. Tässä reseptissä ne ovat elegantteja sekä maultaan että ulkonäöltään. Tarjoile alkuruokana tai pienenä illallisena.

Neljälle

  • 100 g savustettua poronpaistia
  • 2 dl vatkattua kermaa
  • 4 rkl raastettua piparjuurta
  • 4 viipaletta vaaleaa leipää
  • 4 tl kirjolohenmätiä
  • 1 nippu ruohosipulia

Valmistusohje

1. Vatkaa kerma, raasta piparjuuri ja hienonna ruohosipuli.

2. Paloittele liha pieneksi ja sekoita monitoimikoneessa oikein pieneksi, jos haluat. Lisää piparjuuriraaste sekä vatkattu kerma, sekoita matalalla teholla. Maista ja mausta tarvittaessa.

3. Paahda leipäviipaleet kevyesti, leikkaa pois reunat. Levitä poromousse leiville, koristele nokareella mätiä sekä ruohosipulilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.