Pastataikina – itse tehty tuorepasta Hans Välimäen ohjeella
Pastataikina on helppo tehdä itse! Hans Välimäen mukaan ei ole väliä syökö kuiva- vai tuorepastaa, mutta itse tehdyn pastan valmistaminen on erityisen palkitsevaa.
- Aktiivinen valmistusaika: 20min
- Kokonaisvalmistusaika: 1h 20min
- Ruokavalio: Laktoositon, Maidoton
Ainekset
- 500 g durum-jauhoja
- 11 keltuaista
- 1 kananmuna
- 0,25 dl vettä
- ripaus suolaa
Valmistusohje
Pastataikina valmistetaan näin:
- Kaada jauhot tasaisesti pöydälle ja muodosta niistä keko. Tee keon keskelle kolo.
Riko kananmunat koloon jauhojen keskellä. Sekoita jauhoja vähitellen munien joukkoon, lisää hyppysellinen suolaa.
- Muotoile ainekset taikinaksi. Jos taikina tuntuu kuivalta, voit lisätä kananmunia ja vettä tarvittaessa.
- Aloita taikinan vaivaaminen. Vaivaa sitä noin 10 minuutin ajan, kunnes se muuttuu kimmoisaksi. Homma vaatii voimaa ja sitkeyttä.
- Lopuksi kääri pastataikina kelmuun ja anna sen levätä huoneenlämmössä noin tunnin ajan. Muotoile haluamaksesi pastaksi pastakoneella ja kypsennä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät