Pähkinäkolapiiras
Tämä on muhkea piiras pähkinöillä ja kolalla, amerikkalaiseen tapaan. Kevyesti vatkattu kerma on mainio lisuke.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Kuudelle
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 100 g voita
- 2 rkl kidesokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 kananmuna
Täyte
- 2 kananmunaa
- 1,5 dl fariinisokeria
- 1 dl siirappia
- 1 tl vaniljasokeria
- 3 maustemittaa suolaa
- 100 g voisulaa
- 3 dl sekoitettuja pähkinöitä (hassel- ja saksanpähkinöitä)
Valmistusohje
1. Nypi jauhot, voi, sokeri ja keltuainen taikinaksi, säästä valkuainen penslaukseen. Työstä nopeasti taikinaksi, ota 1/3 taikinasta sivuun kanneksi ja painele loput taikinasta piirasvuokaan. Laita vuoka jääkaappiin 30 minuutiksi.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pistele piiraspohja haarukalla. Esipaista uunissa n. 10 minuuttia.
3. Vatkaa täytteeseen munat, sokeri, siirappi, vaniljasokeri ja suola ilmavaksi. Rouhi pähkinät ja laita ne piiraskuoreen. Kaada täyte päälle, laita päälle piiraskuori taikinasta ja penslaa valkuaisella. Paista uunin alatasolla 40-45 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti