Mausteinen omenakakku

Tuoksu on houkutteleva.

1 kakkuun

  • 200 g voita
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl kylmää vettä

Täyte

  • 6-8 omenaa ohuina lohkoina
  • 1 ½ dl fariinisokeria
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • 1 ½ tl kanelia
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 maustemitta jauhettuja neilikoita
  • 1 vatkattu muna penslaukseen

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita se muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Jaa taikina kahteen osaan. Kaulitse toinen osa ja vuoraa sillä piirasvuoka, laita vuoka jääkaappiin 10 minuutiksi.

3. Sekoita sokeri, sitruunankuori ja mausteet. Ripottele hieman seosta vuokaan ja lado päälle omenoita. Ripottele loput sokeriseoksesta päälle.

4. Kaulitse loput taikinasta kanneksi ja laita piiraan päälle. Painele taikina kiinni reunoilta. Tee muutama ilmareikä ja koristele halutessasi ylijäämätaikinalla. Penslaa munalla, ripottele päälle hieman sokeria.

5. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.