Manteli-pähkinäpiirakka
Ohuen kuoren alle piiloutuu herkullinen manteli-pähkinätäyte. Tarjoa piirakka jälkiruokana tai kahvin kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
8 palaa
- 3½ dl vehnäjauhoja
- 175 g voita
- 1 munankeltuainen
- 1 rkl vettä
- 200 g pähkinöitä ja manteleita
- 2 munaa
- 2 dl sokeria
- tomusokeria koristeluun
Valmistusohje
1. Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Voit valmistaa taikinan myös yleiskoneella. Sekoita joukkoon munankeltuainen ja vesi. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa tunnin ajan.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paahda mantelit ja pähkinät kuivalla paistinpannulla ja rouhi ne sitten. Kauli taikinasta kaksi pyöreää levyä, joista toinen on piirakan pohja ja toinen kansi.
3 Sekoita täytettä varten munat, manteli-pähkinärouhe ja sokeri. Nosta piirakan pohjalevy irtopohjavuokaan, lusikoi päälle manteli-pähkinätäyte ja peitä kannella. Nypi reunat huolellisesti yhteen. Paista 30 minuuttia. Ripottele jäähtyneen piirakan päälle tomusokeria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti