Manteli-pähkinäpiirakka

Ohuen kuoren alle piiloutuu herkullinen manteli-pähkinätäyte. Tarjoa piirakka jälkiruokana tai kahvin kera.

8 palaa

  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • 175 g voita
  • 1 munankeltuainen
  • 1 rkl vettä
  • 200 g pähkinöitä ja manteleita
  • 2 munaa
  • 2 dl sokeria
  • tomusokeria koristeluun

Valmistusohje

1. Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Voit valmistaa taikinan myös yleiskoneella. Sekoita joukkoon munankeltuainen ja vesi. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa tunnin ajan.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paahda mantelit ja pähkinät kuivalla paistinpannulla ja rouhi ne sitten. Kauli taikinasta kaksi pyöreää levyä, joista toinen on piirakan pohja ja toinen kansi.

3 Sekoita täytettä varten munat, manteli-pähkinärouhe ja sokeri. Nosta piirakan pohjalevy irtopohjavuokaan, lusikoi päälle manteli-pähkinätäyte ja peitä kannella. Nypi reunat huolellisesti yhteen. Paista 30 minuuttia. Ripottele jäähtyneen piirakan päälle tomusokeria.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!