Omenasta on moneksi: Heljän omenaruusut
Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden viidennessä jaksossa loihdittiin ihania omenaherkkuja. Tässä Heljän "Ei omena kauas puusta putoa".
Ainekset 10kpl
Taikina
- 3dl vehnäjauhoja
- 1dl sokeria
- 150g voita
- 1rkl kylmää vettä
Täyte
- noin 1l vettä
- ¾ dl sokeria
- 2 tl kanelia
- 5 isoa punaista omenaa
- 1dl vaniljakreemijauhetta
- 2,5-3dl vettä
Valmistusohje
1. Valmista vaniljakreemi. Vatkaa noin 4-5min vaniljakreemijauhetta ja vettä, jotta siitä tulee tasaista ja paksua. Laita seos jääkaappiin paksuuntumaan.
2. Sekoita jauhot ja sokeri kulhossa. Lisää voi ja nypi ainekset murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi. Sekoita taikina tasaiseksi ja kiinteäksi.
3. Jaa taikina muffinipellin koloihin ja painele tasaiseksi. Nosta pohjat (vuoka) jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
4. Kiehauta kattilassa vesi, sokeri ja kaneli.
5. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
6. Pese omenat, mutta älä kuori. Poista siemenkodat omenaleikkurilla ja leikkaa sitten omenat ohuiksi 1-2mm:n viipaleiksi.
7. Keitä viipaleita pienissä erissä sokeriliemessä noin pari minuuttia. Nosta viipaleet liemestä ja valuta niitä hetki. Anna jäähtyä.
8. Ota leivospohjat jääkaapista. Laita vaniljakreemi leivospohjille. Kreemi auttaa siinä, että omenasiivut pysyvät kauniisti kasassa leivoksessa.
9. Muotoile omenaviipaleista ruusuja kreemin päälle. Tee ensimmäisestä viipaleesta tiukka tötterö ja jatka viipaleiden kiertämistä, kunnes muodostuu ruusu.
10. Paista leivokset 200 asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
11. Anna hetki jäähtyä ja siirrä leivokset tarjoilulautaselle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät