Mustikka-mansikkamehu

Valmista itse mehua kattilassa keittämällä Dansukkerin ohjeella!

Ainekset

  • 1 kg mustikoita (1,5 l)
  • 1 kg mansikoita (2 l)
  • 8 dl vettä
  • 600 g taloussokeria (Dansukker)(7 dl)

Valmistusohje

Keitetyn marjamehun perusohje:

Yhdesta marjakilosta saadaan reilu litra mehua.

Ainekset: kypsiä marjoja, vettä 4–5 dl/marjakilo, taloussokeria 300–500 g/mehulitra

1. Puhdista ja huuhdo marjat tarvittaessa.

2. Kiehauta vesi isossa teräs- tai emalikattilassa. Lisää marjat ja anna kiehua kannen alla 10–15 minuuttia, kunnes marjat ovat vaalenneet. Pusertamalla marjoja kattilan reunoja vasten keittoaikaa voi lyhentää.

3. Siivilöi mehu mieluiten sideharsokankaan läpi, jolloin saat kirkasta mehua (metallisiivilä päästää läpi marjasakkaa). Älä painele marjoja siivilöinnin aikana.

4. Mittaa mehu kattilaan. Lisää sokeri. Kiehauta ja kuori vaahto pinnalta.

5. Pullota mehu pestyihin, kuumennettuihin pulloihin ja sulje korkit. Säilytä viileässä.

Resepti: DANSUKKER

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!