Vappusima
Tee sima ajoissa vapuksi. Kevään railakkaimman juhlan, vapun valmistelut kannattaa aloittaa hyvissä ajoin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Vappusima, noin 4 l
- 4 l vettä
- 250 g fariinisokeria
- 250 g taloussokeria
- 1-2 sitruunaa
- 1/5 tl hiivaa (noin herneen kokoinen pala
- rusinoita
Valmistusohje
1. Kiehauta noin puolet vedestä ja kaada se sokerien päälle.
2. Sekoita loput vedestä sekä puristettu sitruunan mehu joukkoon. Liuota hiiva kädenlämpöiseen seokseen. Sekoita ja anna siman käydä huoneenlämmössä noin 1 vrk.
3. Pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina.
4. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää. Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa. Muistathan, että paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.
Vinkki: Mikäli haluat tummempaa simaa, käytä yksinomaan fariinisokeria (500 g).
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti