Marjasima

Vappusima maistuu myös marjaisena versiona! Tästä reseptistä tulee 4,5 litraa valmista simaa. Simaresepti: Dansukker.

Ainekset

  • 6–7 dl mustaherukoita, mustikoita tai punaherukoita
  • 250 g Fariinisokeria (Dansukker)
  • 250 g Taloussokeria (Dansukker)
  • 4 l vettä
  • 1/5 tl tuoretta hiivaa (herneen kokoinen pala)
  • sokeria, rusinoita

Valmistusohje

1. Survo marjat kevyesti.

2. Kuumenna 1 l vettä kiehuvaksi. Lisää joukkoon marjat ja sokerit. Anna kiehahtaa.

Lisää joukkoon 3 l kylmää vettä.

3. Jäähdytä kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva joukkoon. Anna juoman käydä

huoneenlämmössä seuraavaan päivään.

4. Siivilöi ja pullota sima. Pane jokaiseen pulloon muutama rusina ja teelusikallinen

sokeria.

5. Säilytä marjasima jääkaapissa. Sima on valmista juotavaksi muutaman päivän

kuluttua pullotuksesta, kun rusinat ovat nousseet pintaan.

Vinkki!

Voit tehdä siman myös pelkästään Taloussokerista, jolloin maku on miedompi ja

väri vaaleampi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!