Marjasima
Vappusima maistuu myös marjaisena versiona! Tästä reseptistä tulee 4,5 litraa valmista simaa. Simaresepti: Dansukker.
Ainekset
- 6–7 dl mustaherukoita, mustikoita tai punaherukoita
- 250 g Fariinisokeria (Dansukker)
- 250 g Taloussokeria (Dansukker)
- 4 l vettä
- 1/5 tl tuoretta hiivaa (herneen kokoinen pala)
- sokeria, rusinoita
Valmistusohje
1. Survo marjat kevyesti.
2. Kuumenna 1 l vettä kiehuvaksi. Lisää joukkoon marjat ja sokerit. Anna kiehahtaa.
Lisää joukkoon 3 l kylmää vettä.
3. Jäähdytä kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva joukkoon. Anna juoman käydä
huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
4. Siivilöi ja pullota sima. Pane jokaiseen pulloon muutama rusina ja teelusikallinen
sokeria.
5. Säilytä marjasima jääkaapissa. Sima on valmista juotavaksi muutaman päivän
kuluttua pullotuksesta, kun rusinat ovat nousseet pintaan.
Vinkki!
Voit tehdä siman myös pelkästään Taloussokerista, jolloin maku on miedompi ja
väri vaaleampi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät