Koko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – Mazariinileivos
Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden yhdeksännen jakson teknisenä tehtävänä oli valmistaa mazariinileivoksia.
Muromassa
- voi 120 g
- sokeri 60 g
- kananmuna 50 g
- leivinjauhe ¼ tl
- vehnäjauho 220 g
- Appelsiinimarmeladia
Täytemassa
- mantelimassa 125 g
- voi 125 g
- kananmuna¨ 110 g
- karkea vehnäjauho 65 g
- sokeri 95 g
- Kuorruttaminen: Aprikoosimarmeladi ja pomada
- Koristelu: Appelsiini
Valmistusohje
Sekoita voi ja sokeri. Lisää kananmuna. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.
Laita muromassa hetkeksi jääkaappiin kovettumaan.
Valmista täytemassa;
Vaahdota mantelimassa, voi ja sokeri. Lisää kananmunat koko ajan sekoittaen. Sekoita lopuksi karkeat vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi.
Voitele mazariinivuoat vuokaspraylla.
Kaulitse muromassa ohueksi ja vuoraa mazariinipohjat sillä.
Pursota pohjalla appelsiinimarmeladia.
Pursota täytemassa pohjille (älä laita täytettä vuoan pintaan asti).
Paista 180 asteessa kypsiksi.
Irrota leivokset ja anna hetki jäähtyä.
Levitä päälle hyvin ohut kerros aprikoosimarmeladia.
Lämmitä pomada 50 - 55 asteiseksi, lisää tarvittaessa vettä.
Kuorruta leivokset dippaamalla kansi pomadassa.
Koristele mazariinileivokset valmiilla appelsiinin kuorimuhennoksella tai itse valmistamilla appelsiinikoristeilla.
Tarjoile kymmenen (10) kappaletta mazariinileivoksia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät