Maustetähdet
Nämä pikkuleivät ovat kauniita ja maistuvia. Maustetähdet sopivat hyvin joulun makeispöydälle.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
75 kpl
- 100 g voita
- 1 ½ dl kidesokeria
- 3 munankeltuaista
- 1 ½ rkl kanelia
- ¼ tl neilikoita
- 1 ½ rkl kaakaojauhetta
- ½ appelsiinin raastettu kuori
- 100 g manteleita, kaltattuja ja jauhettuja
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
Kuorrutus
- n. 2 dl tomusokeria, munanvalkuaisen kanssa sekoitettua
- punaista elintarvikeväriä
- strösseliä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi, lisää keltuaiset yksi kerrallaan.
2. Yhdistä mausteet, mantelijauhe, jauhot ja lisää kuivat ainekset sokerivaahtoon, työstä notkeaksi taikinaksi. Laita taikina muovikelmuun käärittynä jääkaappiin yön yli.
3. Kaulitse pala taikinaa kerrallaan leivinpaperien välissä. Ota taikinasta muotilla tähtiä, laita ne leivinpaperille pellille ja paista ne vaaleanruskeiksi.
4. Sekoita tomusokeri ja valkuainen paksuksi tahnaksi, värjää se vaaleanpunaiseksi ja penslaa pikkuleivät kuorrutuksella. Ripottele päälle strösseliä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät