Mausteinen papu-kookospata
Mausteilla saat arkisestakin ruoasta juhla-aterian. Nauti sellaisenaan tai tuoreen leivän kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 3 rkl öljyä
- 2 tl sinapinsiemeniä
- 1 tl garam masala –mausteseosta
- 1 tl currya
- 1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- puolikas chilipalko hienonnettuna
- 1 prk kookosmaitoa
- 400 g tomaattimurskaa
- 1 säilyketölkki valutettuja kidneypapuja
- 1 prk valutettuna linssejä
- 3 dl keitettyjä, valutettuja voipapuja
- korianteria
Valmistusohje
Kuumenna öljy pannulla ja lisää mausteet, valkosipuli ja chilipaprika. Kääntele hetki.
Lisää kookosmaito ja tomaattimurska. Anna kiehua muutaman minuutin ajan.
Lisää kidneypavut, linssit ja voipavut. Anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia.
Tarkista maku.
Silppua valmiin ruoan joukkoon tuoretta korianteria.
Nauti!
Vinkki! Voit käyttää myös muita papuja ja linssejä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät