Pinaattia jogurtissa
Tämä Intiasta peräisin oleva raikas lisuke sopii hyvin kastikkeeksi keitetylle riisille sekä liha-, kala- tai vihannesruoille, varsinkin jos niissä on mukana tomaattia.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 600 g pakastepinaattia
- ½ rkl ruokaöljyä
- 1/4 tl mustia sinapinsiemeniä
- 5 dl maustamatonta jogurttia
- 1/4 tl suolaa (tai maun mukaan)
Koristeluun
- 2 vihreää chilipakoa hienonnettuna
- ripaus paprikajauhetta
Valmistusohje
1. Sulata pinaatti. Valuta lävikössä ja purista pois ylimääräinen vesi. Pane valutetut pinaatit kulhoon ja soseuta kevyesti haarukalla.
2. Kuumenna öljy kattilassa kohtuullisen kuumaksi ja kuullota sinapinsiemeniä kannen alla 10 minuuttia. Kaada öljy ja sinapinsiemenet pinaatin päälle.
3. Sekoita joukkoon jogurtti ja mausta suolalla. Jäähdytä viileässä. Ripottele pinnalle paprikajauhetta ja vihreää chiliä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät