Persikkapiirakka
Hieno alkukesän jälkiruoka.
1 kakkuun
- 150 g voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- ¼ dl vettä
Täyte
- 5-6 kypsää persikkaa, puolikkaina
- 2 kananmunaa
- 1 dl kidesokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- ½ sitruunan raastettu kuori
- 2 dl ranskankermaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita se muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja. Taita reunan päälle foliosuikale.
3. Esipaista pohjaa uunin keskitasolla 10 minuuttia. Ota vuoka uunista, poista folio.
4. Asettele pohjalle persikanpuolikkaita. Vatkaa muut ainekset ja kaada vuokaan. Paista kypsäksi 200 asteessa n. 15-20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti