MasterChef Suomi: Sieniquiche, Sininen joukkue

MasterChef23_annos__SININEN_JOUKKUE_EPS06_kuva_juuli_aschan_sveins_7827

MasterChef Suomi -sarjan kuudennessa jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa pieniä sormisyötäviä kello viiden teetarjoiluun.

Pohja

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 100 g voita
  • 1 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 200 g emmental juustoa
  • 1 kpl kananmuna
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 dl kanttarelleja
  • 1 salottisipuli
  • Hienoa merisuolaa
  • Pippuria

Päälle

  • 2 dl kanttarelleja
  • Muutama oksa timjamia
  • 1 rkl voita
  • Hienoa merisuolaa
  • Pippuria

Valmistusohje

Nypi jauhot, suola ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin 20 minuutiksi.

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Painele taikina jauhotetuin käsin pieneen quiche vuokaan ja painele reunoille.

Laita pannulle pilkottu sieni sekä salottisipuli, paista niin että suurimmat nesteet haihtuvat sienistä pois. Mausta suolalla ja pippurilla. 

Laita kulhoon sieni & sipuliseos ja lisää joukkoon kananmuna sekä kerma. Laita juustoraastetta taikinan pohjalle, lisää sen jälkeen sieni & sipulimassaa ja juustoa vielä päälle. Kypsennä uunissa n. 15-20 min kunnes piirakka on kohonnut sekä päältä kauniin ruskea. Anna jäähtyä hetki.

Koristele vielä paistetulla sienellä sekä timjamilla. 

Parhaat ruokaohjelmat