MasterChef Suomi: Lihaolutpiiras, Maritan resepti

MasterChef23_EPS08_annos_MARITA_kuva_juuli_aschan_sveins_9087

MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat valmistivat taikinakuoreen leivotut annokset.

Taikina

  • 300 g vehnäjauhoja
  • 300 g kylmää voita
  • noin 3 rkl vettä

Sisus

  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 salottisipuli
  • Oliiviöljyä paistamiseen
  • 600 g naudanpaistia tai filettä
  • 4 dl ipa olutta
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl etikkaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 rkl kuohukermaa
  • Pippuria
  • Hienoa merisuolaa
  • 1 rkl Provencen mausteseosta

Valmistusohje

TAIKINA: Nypi 100 g voita jauhoihin ja lisää tarpeeksi kylmää vettä jotta saat taikinan muodostettua. Kauli, lisää loppu voi ohuina siivuina ja taita sekä kaulitse. Viilennä jääkaapissa välillä kelmuun käärittynä ja taita sekä kaulitse uudelleen. Anna levätä jääkaapissa.

SISUS: Kuumenna uuni 230 asteeseen. Kuori ja pilko ja karamellisoi sipulit öljyssä. Pilko liha suupaloiksi ja paista pannulla. Yhdistä sipulit ja lihat kattilassa. Lisää muut aineet ja keitä kannen alla kunnes liha hyvin pehmeää (noin tunti). Ota liemestä noin  2 dl erilleen ja suurusta kastikkeeksi tilkalla kermaa.

Kauli voitaikinasta noin 5 mm paksu levy ja vuoraa piiraspohja. Laita päälle leivinpaperi ja herneitä. Esipaista noin 10 minuuttia 230 astetta.

Lisää täyte esipaistettuun piirakkaan ja kauli päälle kansi, joka peittää koko piiraan. Sivele reunat ja päällinen kananmunalla. Paista 230 astetta noin ½ tuntia.

Lisäkkeeksi siivuta kurkkua ja chiliä, jotka on maustettu etikalla, suolalla ja  sokerilla .

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!