MasterChef Suomi: Kukkakaalipihvi, batattipyree, paistetut kanttarellit ja appelsiini-tyrni kastike, Pilvin resepti

MasterChef23_EPS12_annos_PILVI_kuva_juuli_aschan_sveins_3985

MasterChef Suomi -sarjan 12. jaksossa kokattiin annoksia, joiden keskiössä on väri.

Bataattipyree

  • 1 dl vettä
  • 1,5 dl valmista kanalientä (tai kasvislientä, jos annoksen tekee vegenä)
  • 1,5 dl kuohukermaa
  • Suolaa myllystä
  • 1 bataatti
  • 1 porkkana
  • 1 shalottisipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 50 g voita

Paistetut kanttarellit

  • 5 dl puhdistettuja kanttarelleja
  • ½ shalottisipuli
  • 30 g Valion voita
  • ½ rkl oreganoa hienonnettuna
  • ½ rkl timjamia hienonnettuna
  • Suolaa myllystä
  • Appelsiini-tyrnikastike
  • 1 appelsiinin mehu
  • 1 dl tyrni-täysmehutiivistettä
  • 1 dl valmista kanalientä
  • Suolaa myllystä
  • 40 g voita

Kukkakaalipihvit

  • 1 kpl oranssi kukkakaali
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 25 g voita
  • 0,5 dl valmista kanalientä
  • Suolaa myllystä

Valmistusohje

BATAATTIPYREE: Laita vesi, kanaliemi ja kerma kattilaan kiehumaan, lisää suola, kuoritut valkosiplin kynnet ja kuorittu shalottisipuli reiluina paloina. Kuori ja paloittele bataatti reilumman kokoisiksi paloiksi ja porkkana noin sentin siivuiksi ja lisää kaikki palat kiehuvaan nesteeseen. Anna kiehua hiljalleen, kunnes kaikki kasvikset on kypsiä. Siiviloi liemi talteen ja laita palat blenderiin. Aja soseeksi, lisää voi ja suolaa. Voit lisätä lientä tarvittaessa, jottei pyree jää liian paksuksi.

PAISTETUT KANTTARELLIT: Puhdista ja revi sienet puoliksi, paista kuumalla kuivalla pannulla kunnes sienien kosteus on haihtunut. Lisää voi pannulle ja paista sienet rapsakoiksi. Lisää viipaloitu shalottisipuli ja hienonnetut yrtit pannulle paiston loppuvaiheessa.

APPELSIINI-TYRNIKASTIKE: Kaada mehut ja kanaliemi pannulle, lisää suola. Keitä kastiketta kasaan, kunnes se sakenee ja sitä on noin 1 dl jäljellä. Sekoittele kastiketta välillä reunoilta keskelle, että kastikkeen väri säilyy. Kun kastike on redusoitunut lisää voi pannulle ja sekoita kastikkeeseen.

KUKKAKAALIPIHVIT: Laita voi ja halkaistu valkosipulin kynsi pannulle kuumenemaan. Leikkaa kukkakaali pihveiksi, paista pannulla voissa miedolla lämmöllä. Kaada kanaliemi pannulle ja anna keittyä pois, mausta suolalla.

ANNOKSEN KOKOAMINEN: Laita pyree lautaselle kahteen kekoon, vedä lusikalla vastasuuntiin. Asettele sienet pyresiipien väliin ja kukkakaalipihvi nojaamaan sienikekoon. Tiputtele kastiketippoja kukkakaalin päälle ja tee kastikkeella kolme viivaa annoksesta lautasen reunaa kohti, koristele vinegrette porkkanoilla, ananaskirsikalla ja samettikukan terälehdillä. 

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!