MasterChef Suomi: Juopunut viiriäinen & varhaiskaali salaattia, Helenan resepti
MasterChef Suomi -sarjan kolmannessa jaksossa tuli valmistaa tuomarien reseptien pohjalta annokset.
Ainekset
- 1 viiriäinen
- 1 salottisipuli
- 10g rusinoita
- 150ml rommia
- 1tl paahdettuja fenkolin siemeniä
- 150ml kanalientä
- Lehti persiljaa
- Nokare voita
Salaatti
- ½ varhaiskaali
- Kyssäkaali
- Metsäsieniä
- Minttua järvikylä
- Meiramia järvikylä
Samppanja vinegretti
- 25 ml samppanja etikkaa
- Ripaus suolaa
- Mustaa pippuria myllystä
- 50 ml rypsiöljyä
- 25 ml kevyttä oliiviöljyä
Valmistusohje
VALMISTUS: Paahda fenkolin siemenet kuivalla pannulla, anna jäähtyä ja kevyesti hienonna veitsellä. Paloittele viiriäinen neljään osaan, koivet ja rinnat erikseen. Leikkaa salottisipuli renkaiksi. Liota rusinat rommissa. Marinoi viiriäisen palat suolan ja fenkoli siementen kera.
Hienonna kaalit ohueksi suikaleeksi ja mausta samppanja vinegretillä. Ruskista viiriäisen palat pannulla ja kypsennä uunissa 175 astetta 5-8minuuttia. Paista sienet ja mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää salottisipulit pannuun sekä liotetut rusinat. Flambeeraa rommilla. Siirrä lintu folioon ja lisää kanaliemi pannuun, redusoi eli keitä nestettä että jäljellä on vain puolet ½ , lisää lopuksi nokare voita ja persiljaa. Lisää lopuksi kaikki yrtit salaattiin ja tarjoile lämpimän viiriäisen, sienien ja kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti