MasterChef: Muistoja Välimereltä – Marinan resepti
MasterChef Suomi -sarjan ensimmäisessä jaksossa tuli valmistaa oman keittokirjan kansiannos.
Ainekset
- 300 g sinisimpukoita tai vihersimpukoita
- 6 valkosipulikynttä
- 100 g voita
- 1,5 dl kermaa
- 1 rkl creme fraichea
- 1,5 dl valkoviiniä
- palsternakka suikaleita, yrttejä ja syötäviä kukkia koristeluun
- sitruunalohkoja
Valmistusohje
Simpukat keitetään 5 minuuttia valkoviini-voi seoksessa. Asetetaan lautaselle, saa hieman jäähtyä.
Kastike keitetään kermasta, voista ja creme fraichesta. Maustetaan sitruunalla. Kastike lusikoidaan halkaistujen simpukoiden päälle ja gratinoidaan uunissa n 6 min.
Koristellaan palsternakkalastuilla, sitruunalohkoilla ja yrteillä. Tarjoillaan sitruuna aiolin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät