MasterChef: Muistoja Välimereltä – Marinan resepti

mc_eps1_annos_marina_kuvaaja_juuli_aschan_2

MasterChef Suomi -sarjan ensimmäisessä jaksossa tuli valmistaa oman keittokirjan kansiannos.

Ainekset

  • 300 g sinisimpukoita tai vihersimpukoita
  • 6 valkosipulikynttä
  • 100 g voita
  • 1,5 dl kermaa
  • 1 rkl creme fraichea
  • 1,5 dl valkoviiniä
  • palsternakka suikaleita, yrttejä ja syötäviä kukkia koristeluun
  • sitruunalohkoja

Valmistusohje

Simpukat keitetään 5 minuuttia valkoviini-voi seoksessa. Asetetaan lautaselle, saa hieman jäähtyä.

Kastike keitetään kermasta, voista ja creme fraichesta. Maustetaan sitruunalla. Kastike lusikoidaan halkaistujen simpukoiden päälle ja gratinoidaan uunissa n 6 min.

Koristellaan palsternakkalastuilla, sitruunalohkoilla ja yrteillä. Tarjoillaan sitruuna aiolin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!