MasterChef: Kantarellipuuroa, grillattua selleriä, tofukreemi ja sienivaahto – Sinisen joukkueen resepti
MasterChef Suomi: Professionals -kauden toisessa jaksossa tehtävänä oli valmistaa kolmen ruokalajin vegaaninen menu.
Ainekset
- 3 dl kasvislientä
- 2 dl kaurahiutaleita
- 3 rkl kaurakreemiä
- 30 g raastettua vegaanista parmesan tyyppistä juustoa
- Persilja, timjami, suola, pippuri maun mukaan
- 1 kpl pieni selleri
- Suolaa
- 350 g tofua
- 2 rkl soijaa
- 0,5 dl oliiviöljyä
- Suolaa ja pippuria
- 500 g kauramaitoa
- 1 kpl shalottisipuli
- 50 g herkkusieniä
- Timjamia, suolaa
- 50 g cashew-pähkinöitä
- 50 g pinjansiemeniö
Valmistusohje
Lämmitä puuropohjaan kasvisliemi, ja keitä noin 6 min isoja kaurahiutaleita. Lopuksi lisää juustoraaste, kaurakreemi, suolaa, pippuria, timjamia ja persiljaa.
Leikkaa selleri lohkoiksi, paahda kypsäksi 200c noin 50min ja viimeistele hiiligrillissä. Mausta suolalla.
Punnitse tofukreemin ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Ja laita valmis kreemi pursotin pussiin.
Kuullota kuoritut vihannekset oliiviöljyssä, lisää maito ja hauduta 20 min. Siivilöi ja mausta suolalla ja pippurilla, vaahdota sauvasekoittimella.
Paahda pähkinöitä pannulla noin 5min.
Sekoita keskenään tilli, vesikrassi sekä kirveli ja mausta omenaviinietikalla, oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla.
Kokoa annos haluamallasi tavalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät