Mantelikakku raparperihillokkeen kera
Kuohkean manteli- ja munakakun päälle kaadetaan vastakeitettyä raparperihilloketta, vaarallisen ihanaa.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
6-8 hengelle
- 3/4 kg raparperia paloina
- 1 dl sokeria
- 3 tl maizenaa
- tomusokeria
Taikina
- 4 munaa
- 1,5 dl sokeria
- 100 g mantelijauhetta
- 5 karvasmantelia jauhettuna
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita raparperipalat kattilaan, sekoita joukkoon sokeri ja maizena ja kääntele. Hauduta miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
2. Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri, lisää mantelijauhe.
3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele keltuaisseokseen. kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista noin 30 minuuttia.
4. Kumoa jäähtynyt kakkupohja ja lusikoi jäähtynyt raparperihilloke päälle. Siivilöi pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti