Raparperia mantelipedillä
Happoiset raparperit yhdistyvät hienostuneesti makeaan kakkupohjaan.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
6-8 hengelle
- 300 g mantelimassaa
- karkeasti raastettuna
- ½ sitruunan raastettu kuori
- 3 munaa eroteltuna
Hilloke
- 750 g raparperia
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- kermavaahtoa tarjoiluun
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita mantelimassaraaste, sitruunankuoriraaste ja munankeltuaiset yhteen hyvin. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele manteliseokseen. Levitä seos voideltuun ja leivitettyyn matalaan vuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
2. Kuori ja katko raparperit pieniksi paloiksi. Keitä hiljaa sokerin kanssa kasarissa, kunnes sokeri on sulanut. Ota liedeltä ja sekoita vaniljasokeri joukkoon. Anna jäähtyä.
3. Levitä raparperihilloke kakkupohjan päälle ja koristele kermavaahdolla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti