Ihastuttava raparperipiiras

Eikö olekin tyylikästä, kun mantelimassapohjan ja raparperihillokkeen päällä on taikinaristikko. Ylihyvää kevyesti vatkatun kerman kanssa.

Ainekset

  • 6 palaa

Pohja

  • 150 g voita
  • 100 g mantelimassaa
  • 3,5 dl vehnäjauhoa
  • 1-2 rkl vettä

Täyte

  • 500 g raparperia
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl perunajauhoa
  • 3/4 dl mantelirouhetta
  • 1 muna voiteluun

Valmistusohje

1. Sekoita voi, jauho ja raastettu mantelimassa, lisää vesi ja sekoita taikinaksi, pane kylmään tunniksi.

2. Kauli 2/3 taikinaa ja vuoraa sillä piirasvuoka. Laita raparperit pohjalle ja sirota perunajauhoon sekoitettu sokeri pinnalle.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli lopputaikina leikkaa siitä nauhoja ja tee niistä ristikko piiraan päälle. Voitele vatkatulla munalla, sirota päälle mantelirouhe ja paistia 20-25 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.