Makaronilaatikko
Helppo, nopea makaronilaatikko on yksi suomalaisten suosikkiruoista. Mikä parasta, se maistuu yleensä perheen pienimmillekin. Kokeile Sami Garamin helppoa ja maittavaa ohjetta. Annos valmistuu uunissa kolmessa vartissa.
- Ruokavalio: Kevyt
Ainekset
- 1 pss (400 g) makaronia
- 400 g naudan vähärasvaista jauhelihaa
- 1 sipuli
- suolaa
- mustapippuria
- 8 dl rasvatonta maitoa
- 3 kananmunaa
Valmistusohje
Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä melkein kypsiksi. Ruskista jauheliha ja pilkottu sipuli ja mausta suolalla ja pippurilla.
Sekoita maito ja kananmunat keskenään ja mausta munamaito suolalla ja pippurilla.
Yhdistä ainekset uunivuokaan ja paista makaronilaatikko kypsäksi, 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Kun munamaito on kokonaan hyytynyt, laatikko on valmista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Voileipäkakkusushit
-
Lohivoileipäkakku – Katin nerokas voileipäkakku kääräistään rullalle
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kesäinen raparperibooli
-
Kinkkutäytteinen voileipäkakkurulla
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät