Makaronilaatikko sianlihalla

Helppo, nopea, mutta täyttävä arkiruoka, jota voit hieman täyteläistää päälle ripotellulla juustoraasteella.

Neljälle

  • 4 dl makaronia
  • mustapippuria
  • ripaus muskottia
  • 150 g savusiansivua kuutioina
  • 200 g pakasteherneitä ja porkkanoita
  • 2 munaa
  • ½ dl maitoa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Keitä makaronit kypsiksi, kaada keitinvesi pois ja sekoita hieman öljyä, jotta makaronit eivät liimaudu. Mausta mustapippurilla ja varovasti muskotilla.

2. Paista savustetut siansivukuutiot ja valuta ne talouspaperilla. Kerrostele voideltuun uunivuokaan makaronia, lihakuutioita ja vihanneksia.

3. Vatkaa yhteen muna, maito, suola sekä pippuri ja kaada seos makaronien päälle. Paista uunin keskitasolla, kunnes pinta on hyytynyt ja saanut kauniin värin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.