Makaronilaatikko sianlihalla
Helppo, nopea, mutta täyttävä arkiruoka, jota voit hieman täyteläistää päälle ripotellulla juustoraasteella.
Neljälle
- 4 dl makaronia
- mustapippuria
- ripaus muskottia
- 150 g savusiansivua kuutioina
- 200 g pakasteherneitä ja porkkanoita
- 2 munaa
- ½ dl maitoa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Keitä makaronit kypsiksi, kaada keitinvesi pois ja sekoita hieman öljyä, jotta makaronit eivät liimaudu. Mausta mustapippurilla ja varovasti muskotilla.
2. Paista savustetut siansivukuutiot ja valuta ne talouspaperilla. Kerrostele voideltuun uunivuokaan makaronia, lihakuutioita ja vihanneksia.
3. Vatkaa yhteen muna, maito, suola sekä pippuri ja kaada seos makaronien päälle. Paista uunin keskitasolla, kunnes pinta on hyytynyt ja saanut kauniin värin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pippa Laukan rautainen lounassalaatti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Hanna Sumarin raparperipaistos
-
Minna Kuukan "tosi nopea marenkikakku" eli raparperi-marenkikakku
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mansikka-halloumisalaatti – paras kesäsalaatti törkeän hyvällä kastikkeella
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Paras kesäkeitto – Sadun ohjeella teet legendaarisesta ruoasta taivaallisen hyvää
-
Raparperipiirakka – helppo resepti valmiista piirakkapohjasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät