Luumut punaviinissä
Julkaistu
Maukkaat luumut, jotka marinoidaan hiljalleen viinikastikkeessa, ovat taivaallisia. Lisukkeeksi tarvitset vain hieman vatkattua kermaa, ja ehkä mantelipikkuleivän.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 12-16 kypsää luumua
- 5 dl punaviiniä
- 2 dl kidesokeria
- 1 kanelitanko
- 1 sitruunan hienoksi suikaloitu kuori
Valmistusohje
1. Kasta luumut nopeasti kiehuvaan veteen ja vedä pois kuoret.
2. Sekoita muut ainekset kattilassa, kuumenna liemi kiehuvaksi.
3. Laita luumut liemeen ja laita kattila sivuun kunnes liemi on jäähtynyt.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti