Luumuja ja Bailey's-kermaa
Julkaistu
Punaviini ja likööri maustavat herkullista jälkiruoka-annosta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 5 dl hedelmäistä punaviiniä
- 50 g sokeria
- 1 kanelitanko
- 1 appelsiininkuori
- 1 sitruunankuori
- ripaus muskottia
- 20 luumua (myös kuivatut käyvät)
- 2 dl kermaa
- ½ dl Baileys-likööriä
Valmistusohje
Mittaa kattilaan punaviini, sokeri ja mausteet. Lisää luumut ja keittele mausteliemessä noin 15 minuuttia. Jäähdytä luumut jääkaapissa.
Vatkaa kerma ja mausta liköörillä. Tarjoa luumut liköörikerman kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti