Lämmin broilerinmaksasalaatti
Kokeile terveellistä broilerinmaksasalaattia: vähän hiilihydraatteja, terveellisiä rasvoja ja paljon proteiinia.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton
Ainekset
- 200 g broilerinmaksaa
- puolikas purjo
- 2 tomaattia
- 100 g tuoreita herkkusieniä
- runsaasti värikkäitä salaatteja (esimerkiksi lollorosso-, punasikuri- ja friseesalaattia)
Öljy-viinietikkakastike
- 4 dl rypsi- tai maissiöljyä
- 1,5 dl punaviinietikkaa
- 2 pientä salottisipulia
- 1 puristettu valkosipulin kynsi
- 1-2 tl kuivattua basilikaa
- 1 tl timjamia
- 1-2 tl Dijon-sinappia
- suolaa
- valko-ja mustapippuria myllystä
Valmistusohje
Huuhtele ja kuivaa vihannekset, sienet ja salaatit huolellisesti. Kalttaa tomaatit, poista siemenet ja kuutioi pieniksi. Leikkaa purjo ohuiksi suikaleiksi ja viipaloi sienet. Sekoita kaikki revityn salaatin joukkoon. Poista broilerinmaksasta ylimääräinen rasva ja jänteet. Kasta maksa kiehuvan veteen hetkeksi, jotta saat siihen kiinteän pinnan. Jäähdytä nopeasti jäävedessä, ettei maksa kypsy.
Paista maksat paistinpannulla miedolla lämmöllä vähässä voissa melkein kypsiksi. Lisää salaattiin öljy-viinietikkakastiketta ja maksat.
Silppua salottisipulit ja lisää joukkoon sinappi, mausteet ja viinietikka. Sekoita öljy juoksevana nauhana sekaan. Pullota kastike ja ravista aina ennen käyttöä. Säilytä viileässä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi