Kampelaa herkkusieni-yrttikastikkeen kera

Kampelan sijaan voit käyttää muutakin kalaa tähän ruokalajiin ja kasviksetkin voit vaihtaa halutessasi. Tarjoile riisin tai keitinperunoiden kanssa.

4 hengelle

  • 800 g kampelafileitä
  • vehnäjauhoa
  • 3-4 salottisipulia
  • 50 g tuoreita herkkusieniä
  • voita
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 8 dl kuohukermaa
  • 1 rkl dijon-sinappia
  • 1 rkl hienonnettua tilliä
  • 1 rkl hienonnettua persiljaa
  • 1 rkl hienonnettua ruohosipulia

Tarjoiluun

  • pikkuporkkanoita
  • sokeriherneitä
  • tuoretta kirveliä
  • sitruunaa

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Suolaa kampelafileet ja kierittele ne vehnäjauhoissa. Ruskista fileet voissa kevyesti molemmilta puolilta ja siirrä ne voideltuun uunivuokaan. Peitä vuoka kannella ja pane uuniin kymmeneksi minuutiksi.

2. Kuori ja silppua salottisipulit. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Ruskista kevyesti voissa. Lisää viini, kerma ja sinappi ja keitä kokoon. Lisää seokseen silputut yrtit ja nokare voita.

3. Kiehauta vihannekset suolavedessä, jätä rapeiksi. Jaa kalafileet ja kasvikset lämmitetyille lautasille, valuta kastike päälle ja tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!