Kylmä savukassler peston kera
Tämä ruoka on ihanteellinen kesäiseksi lounaaksi tai noutopöydän lajiksi. Se vaatii minimaalisesti ruoanlaittoa, mutta lopputulos on näyttävä ja hyvänmakuinen. Jos käytät valmiina ostettua pestoa, selviät puuhasta vielä nopeammin. Pienet, vastakeitetyt uudet perunat ovat suloinen lisäke.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Kuudelle
- 800g savukassleria
- 1 keltainen paprika
- 2 ruukkua lehtisalaattia
Pesto
- 3 dl basilikanlehtiä (2 ruukkua)
- 25 g pinjansiemeniä
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1 dl parmesaaniraastetta
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Puolita paprika ja poista siemenet. Grillaa paprikaa kuori ylöspäin uunissa 15 minuuttia. Laita puolikkaat muovipussiin ja jääkaappiin 30 minuutiksi. Vedä kuori irti ja leikkaa paprika suikaleiksi.
2. Pesto: Hienonna basilikanlehdet karkeasti ja raasta parmesaani. Miksaa koneessa basilikasilppu ja pinjansiemenet, lisää parmesaaniraaste ja lopuksi öljy ohuena nauhana. Kaada tahna sekoittimesta kulhoon ja purista valkosipulinkynsi sekaan, mausta suolalla ja sekoita.
3. Huuhtele salaatinlehdet ja asettele ne tarjoiluvadin reunoille. Leikkaa savukassler ohuiksi viipaleiksi ja laita salaatinlehdille. Nosta paprikasuikaleet kauniisti kaiken keskelle ja tipauttele pestonokareita kasslerin päälle ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät