Kurpitsapiirakka
Juhlista Halloweenia klassisella amerikkalaisella kurpitsapiirakalla. Piirakka on helppo ja nopea valmistaa ja se maistuu taivaalliselta! Reseptin loihti Marcos Gois Huomenta Suomen Makujen aamu-ohjelmassa.
8 annosta
Pohja
- 2 rkl fariinisokeria
- ½ tl suolaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 125 g pehmeää voita
- 1 rkl kylmää vettä
Täyte
- 3 kananmunaa
- 450 g soseutettua kurpitsaa
- 1 tl kanelia
- 1 tl inkivääriä
- 1/2 tl muskottia
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl neilikkaa
- 400 g kondensoitua maitoa
tarjoiluun
- 2 dl kuohukermaa
- 2 rkl sokeria
- 0,5 tl kanelia
Valmistusohje
Sekoita sokeri, suola ja vehnäjauho. Nypi voi joukkoon käsin, lisää vesi ja muotoile massasta pallo. Painele käsin irtopohjavuoan pohjalle ja reunoilla (vuoan halkaisija noin 24 cm). Anna jähmettyä jääkaapissa 30 minuuttia.
Vatkaa täytettä varten kulhossa munien rakenne rikki, sekoita joukkoon kurpitsasose ja mausteet. Sekoita kondensoitu maito vähitellen joukkoon. Kaada tasainen seos piirakkavuokaan. Paista 200 asteessa ensin 15 minuuttia, laske lämpö 175 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan ennen tarjoilua.
Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla ja kanelilla. Tarjoile kurpitsapiirakka kanelikermavaahdon kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti