Omena-toscapiirakka
Kun yhdistetään omenapiirakka ja toscakakku saadaan lopputulokseksi herkullinen omena-toscatorttu. Takuulla syksyn paras leivonnainen! Reseptin loihti Nanna Rintala.
Ainekset (8 annosta)
pohja
- 75 g voita
- 2 kananmunaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 1 1/2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ dl kermaa
täyte
- 3-4 pientä omenaa
- 1 tl kanelia
pinnalle
- 50 g voita
- 3/4 dl sokeria
- 100 g mantelilastuja
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 rkl kermaa
Valmistusohje
Sulata voi ja siirrä se sivuun jäähtymään. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, leivinjauho ja vaniljasokeri ja sekoita seos mukaan muna-sokerivaahtoon. Lisää kerma ja lopuksi jäähtynyt voisula hyvin sekoittaen. Kaada viimeiseksi taikinaan jäähtynyt voisula ja sekoita hyvin.
Kaada taikina halkaisijaltaan 22-24 cm voideltuun irtopohjavuokaan.
Poista omenista siemenkodat ja kuutioi hedelmät. Levitä omenanpalat taikinan päälle ja ripottele päälle kanelia.
Paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tortun paistuessa valmista toscakuorrute.
Mittaa ainekset kattilaan kermaa lukuun ottamatta ja keitä hiljaa kunnes seos hiukan sakenee. Sekoita mukaan kerma. Ota torttu uunista ja nosta uunin lämpötila 220-asteeseen. Levitä toscakuorrute tortun päälle ja paista kauniin väriseksi, 5-10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti