Mainos

Kuningatar-pullaneliöt

Nyt herkutellaan tuoreilla marjoilla! Kevyt pullapohjainen piirakka on tehty kätevistä pakastetaikinalevyistä.

Ainekset

  • 1 uunipellillinen, noin 25 palaa

Pohja

  • 1 pkt (1 kg) pullataikinaa tai 1 annos (3 dl nestettä) itse tehtyä pullataikinaa

Täyte

  • 1 dl paistonkestävää vadelmamarmeladia
  • 1 dl paistonkestävää mustikkamarmeladia
  • n. 6 dl mustikoita ja vadelmia

Pinnalle

  • Pullataikinanauhoja, 1 pkt (1 kg) pullataikinaa

Tai muroseos

  • 5 dl isoja kaurahiutaleita
  • 1 dl sokeria
  • 100 g voita sulatettuna

Valmistusohje

Levitä pullataikinalevyt vieri viereen leivinpaperin päälle reunalliselle pellille. Nipistä sulaneet taikinalevyt reunoistaan yhteen niin, että saat suuren, pellin kokoisen piirakkapohjan. Tee piirakkaan pienet reunat venyttämällä taikinaa pellin reunoille.

Anna pullapohjan kohota paksuudeltaan kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa, esimerkiksi 40-asteisessa uunissa tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä (45-60 minuutin ajan). Voit myös kohottaa piirakkapohjaa huoneenlämmössä, jolloin aikaa kuluu enemmän.

Sekoita täytettä varten varovasti marmeladit ja marjat keskenään. Levitä täyte kohonneelle pullapohjalle. Koristele piirakka kohonneesta pullataikinasta tehdyillä nauhoilla tai ripottele pinnalle hiutalemuruseos.

Paista 175-200-asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Koristele halutessasi tuoreilla marjoilla.

Vinkki: Voit käyttää piirakkaan myös herukoita.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.