Koko Suomi leipoo: Riitan vegaaninen naked cake
Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden seitsemännen jakson taitotehtävässä Riitta leipoi vegaanisen naked caken, eli "alastoman" kakun. Reseptin kakusta riittää 12 hengelle.
- Ruokavalio: Vegaaninen, Maidoton, Kananmunaton
Kakkupohjat
- 6 dl vehnäjauhoja
- 4½ dl sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 3½ dl mantelijuoma
- 2 tl valkoviinietikkaa
- 1½ dl rapsiöljyä
- 2 rkl raastettu sitruunakuoria
- Kostutukseen 1 dl seljankukanmehua
Suklaa-lakritsitryffeli
- 1½ dl kaurakerma (Planti creamy cooking original)
- 100 g tummaa suklaata (brunberg´s)
- 1 rkl lakritsijauhetta
Vispipilvi
- 2 dl Vispautuva kasvipohjavalmiste (alpro, cuisine soya)
- ½ tl valkoviinietikkaa
- 1 rkl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
Lisukkeet
- 400 g mansikoita
- 150 g pensasmustikoita
- ½ dl rouhittu hasselpähkinöitä
- Sitruunamelissa
Koristeluun
- 3 isoa mansikkaa ja 9 kpl mansikan lehteä
Valmistusohje
1. Valmista kakkupohjat sekoittamalla kuivat ainekset keskenään. Sekoita nestemäiset aineet toiseen kulhoon. Yhdistä nämä ja sitruunakuoret. Jaa taikina kahteen vuokaan. Paista uunissa 180 asteessa 35-40 min uunin alaosassa. Jäähdytä.
2. Tryffeleitä varten keitä kerma ja kaada kuuma kerma rouhitun suklaan päälle sulamaan. Lisää lakritsijauhe. Jäähdytä huonelämpöiseksi.
3. Vispipilveä varten vatkaa kasvipohjavalmiste. Lisää valkoviinietikka, tomusokeri ja vaniljasokeri ja vatkaa vielä hetken. Laita seos pursotinpussiin, jossa on tähtitylli.
4. Pilko lisukemansikat neljään osaan.
5. Kostuta kakkupohjat mehulla. Levitä puolet suklaa-lakritsi tryffelistä ensimmäiselle pohjalle ja lisää puolet mustikoista, mansikoista ja pähkinät tryffelin pinnalle. Pursota vispikermaa. Toista sama seuraavalla kerroksella. Koristele sitruunamelissalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti