Koko Suomi leipoo: Pinjan vegaaninen suklaaunelma
Julkaistu
Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden seitsemännen jakson taitotehtävässä Pinja leipoi vegaanisen suklaakakun moussella.
- Ruokavalio: Vegaaninen, Maidoton, Kananmunaton
Kakkupohja
- 3 dl sokeria
- ripaus suolaa
- 1,5 dl rypsiöljyä
- 2 dl omenasosetta
- 0,5 tl vaniljajauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 6 dl vehnäjauhoa
- 0,5 dl kaakaojauhetta
- 3 dl vichy-kivennäisvettä
Suklaamousse
- 4 dl kauravispikermaa
- 100 g tummaa suklaata
- 1 rkl tomusokeria
- 0,25 tl vaniljajauhetta
- ripaus suolaa
- nippu tuoretta timjamia
Koristeluun ja kerrosten väliin
- 300 g pensasmustikoita
Valmistusohje
- 1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- 2. Sekoita kulhossa sokeri, suola, rypsiöljy, omenasose ja vaniljajauhe.
- 3. Yhdistä toisessa kulhossa leivinjauhe vehnäjauhoihin.
- 4. Kaada ensin puolet jauhoista sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.
- 5. Lisää loput jauhoista sekä kivennäisvesi ja sekoita taikina varovasti tasaiseksi.
- 6. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille tasaiseksi kerrokseksi.
- 7. Paista uunissa noin 30 minuuttia.
- 8. Annan kakkupohjan jäähtyä kunnolla ja leikkaa jäähtyneestä pohjasta 4 neliön mallista palaa.
- 9. Vaahdota kauravispi kuohkeaksi.
- 10. Sulata suklaa. Sekoita sula suklaa, kauravispi, tomusokeri, vaniljajauhe ja suola tasaiseksi. Lisää joukkoon silputut timjamit (noin ½ dl).
- 11. Jaa mousse kakun väliin tasaisesti niin, että myös päällimmäiseen kerrokseen jää moussea. Asettele mustikoita tasaisesti jokaiseen kerrokseen.
- 12. Koristele kakku mustikoilla ja timjamilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti