Kevyesti savustettua kinkkua pennesalaatin kera

Pasta on hyvä salaattipohja. Tähän salaattiin olemme valinneet pennepastaa, mutta voit toki valita mitä tahansa muutakin pastaa. Tämäkin salaatti toimii hyvin yksikseen tarjoiltuna.

Neljälle

  • 300 g kevyesti savustettua kinkkua siivuina
  • 100 g penneä tai muuta pastaa
  • 100 g sokeriherneitä
  • 12-16 mustaa oliivia
  • 12 cocktailtomaattia
  • 1 ½ rkl punaviinietikkaa
  • 1 ½ rkl vettä
  • 2 maustemittaa suolaa
  • valkopippuria
  • 3 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Keitä pennet pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä huuhtomalla pastaa kylmässä vedessä.

2. Vinaigrette: Sekoita viinietikkaa, vettä, suolaa ja valkopippuria tehosekoittimessa kovimmalla teholla 10 sekuntia. Lisää öljy ja sekoita vielä muutama sekunti.

3. Puhdista sokeriherneet ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi. Sekoita penne, sokeriherneet ja oliivit vinaigretten kanssa kulhossa. Asettele salaatti, kinkku ja tomaatit kauniisti lautasille.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!