Kermainen pyttipannu

Kermainen pyttipannu
Kermainen pyttipannu valmistuu nopeasti arkiruoaksi. MTV

Muistatko nostalgiaruoan, kermaisen pyttipannun? Voit tuunata ruokaa tähän päivään ja hyödyntää erilaisia maustettuja ruokakermoja tai lisätä joukkoon kasviksia. Lehtikaali antaa ruokaan kivaa rakennetta ja makua. Kokeile!

  • Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset

  • 170 g pekonia
  • 8–12 keskikokoista kypsää perunaa
  • 1 sipuli
  • ½ pieni kesäkurpitsa
  • 400 g nakkeja
  • muutama lehti lehtikaalia
  • tuoretta persiljaa
  • suolaa maun mukaan
  • mustapippuria myllystä
  • 2–3 dl juustoista ruokakermaa

Valmistusohje

  1. Leikkaa pekoni viipaleiksi.

  2. Kuori perunat halutessasi. Leikkaa perunat suupalan kokoisiksi.

  3. Kuori ja hienonna sipuli.Leikkaa kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi.

  4. Paloittele nakit.

  5. Poista lehtikaalin lehdistä lehtiruodit ja leikkaa lehtikaali paloiksi.

  6. Laita kylmälle pannulle ensin pekonit ja paista kunnes näyttävät hyvältä.

  7. Lisää joukkoon perunat, sipuli, kesäkurpitsa ja nakit. Kääntele hetki.

  8. Lisää lehtikaali ja kääntele, kunnes se alkaa pehmetä.

  9. Mausta ruoka suolalla ja mustapippurilla.

  10. Lisää juustoinen ruokakerma ja kiehauta.

  11. Ripottele pinnalle tuoretta persiljaa.Tarjoa!

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!