Kasvispihvit kermaviilikastikkeella
Herkulliset kasvispihvit valmistuvat hetkessä. Annoksen täydentävät täyteläinen kermaviili-kookoskastike ja raikas salaatti. Makuja-kokki Veera Rusasen kasvispihvit ovat myös kevyitä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
Kasvispihvit
- 1 kukkakaali
- 4 perunaa
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl kurkumaa
- 1 tl jauhettua chiliä
- suolaa
- vehnäjauhoja
- öljyä
Kermaviili-kookoskastike
- 1 prk kermaviiliä
- 1 dl kookoshiutaleita
- 1 ruukku korianteria
- 1 rkl jeeraa eli juustokuminaa
- (suolaa)
Valmistusohje
Keitä kuoritut perunat kypsiksi. Jaa kukkakaali mahdollisimman pieniin kukintoihin ja keitä tai höyrytä kypsäksi.
Kuori ja pilko sipuli. Kuullota sipulia, kunnes se on pehmeää. Soseuta perunat perunanpusertimella tai –survojalla. Sekoita perunasoseeseen kukkakaalinkukinnot, freesattu sipuli, puristettu valkosipulinkynsi ja mausteet. Muodosta massasta pyöreitä pihvejä ja kierittele ne vehnäjauhoissa.
Paista pihvit kasvisöljyssä kauniin ruskeiksi kummaltakin puolelta. Tarjoa kasvispihvit kermaviilikastikkeen ja raikkaan salaatin kanssa.
Sekoita kermaviiliin kookoshiutaleet ja silputut korianterinlehdet sekä juustokumina. Mausta halutessasi vielä suolalla. Anna kastikkeen tekeytyä muutama tunti jääkaapissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät