Kalmareita, putkipastaa ja kastiketta
David on oppinut tämän reseptin pienessä Furoren kylässä asuvalta kalastajalta, Pietrolta. Salaatti on murea ja mehukas.
4 hengelle
- 250g mustekalaa, pestynä, paloiksi leikattuna (voidaan korvata kalmarilla)
- 350g pikkuputkipastaa (tubetti)
- 8 kirsikkatomaattia
- 1 pieni punainen sipuli, hyvin pilkottuna
- 1 chilipippuri
- 1/2 valkosipulinkynsi, hyvin pilkottuna
- pieni nippu persiljaa, hyvin
- 4 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
Tee näin
Valmistusohje
- Lämmitä isossa kattilassa neitsytoliiviöljyä. Lisää mustekala ja kuumenna keskilämmöllä muutama minuutti. Sekoita koko ajan, jotta kala ei tarttuisi pohjaan.
- Lisää punasipulit ja chilipippurit ja anna paistua toisen minuutin ajan.
- Purista kirsikkatomaatit käsin, poista siemenet ja lisää joukkoon. Vihje: Välttääksesi tomaatinsiemensotkua purista kirsikkatomaatit veteen upotettuina.
- Mausta suolalla.
- Alenna lämpöä ja keitä 2-3 minuuttia kannen alla.
- Keitä pasta samaan aikaan kiehuvassa, suolatussa vedessä 8 minuutin ajan al dente -tilaan asti. Huuhdo ja säästä vähän keitinvettä.
- Lisää pasta ja keitinvesi isoon pataan ja keitä muutaman minuutin ajan. Anna ainesten tutustua toisiinsa.
- Lisää viimeiseksi persilja ja hyvin pilkottu valkosipuli maksimoidaksesi makujen herkkyyden. Sekoita hyvin ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti