Sardellipullat tomaattikastikkeessa
Polpette di acciughe; viikon kala-annos taatusti erilaisessa muodossa!
4 hengelle
- 900 g tuoreita sardelleja, puhdistettuina ja paloiteltuina
- 175 ml korppujauhoja
- 1 muna
- 2 valkosipulinkynttä hienoksi pilkottuna
- nippu tuoretta liuskalehtipersiljaa, silputtuna
- 175 ml parmesaaniraastetta
- 235 ml valkoviiniä
- neitsytoliiviöljyä uppopaistamiseen
- tomaattikastiketta, niin paljon kuin haluat (ei pakollinen)
Valmistusohje
- Laita sardellit, korppujauhot, muna, suola, valkosipuli, persilja, parmesaani ja viini kulhoon.
- Sekoita ainekset hyvin, mieluiten käsin.
- Jos seos on liian kuivaa, lisää viiniä. Jos se on liian märkää, lisää korppujauhoja.
- Tee seoksesta noin kananmunankokoisia, tiiviitä pyöryköitä.
- Kuumenna öljy paistinkasarissa.
- Laita pyörykät varovasti öljyyn, muutama kerrallaan ja kypsennä, kunnes ne ovat kullanruskeita.
- Kääntele pyöryköitä, jotta ne kypsyvät joka puolelta.
- Asettele pyörykät talouspaperille.
- Tarjoile välittömästi tai laita hiljalleen kiehuvaan tomaattikastikkeeseen muutamaksi minuutiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti