Kahden juuston cocktailvoileivät
Nämä herkulliset, pienet voileivät päällystetään ranskalaisella mimolette-juustolla, jota voi löytää hyvinvarustelluista juustotiskeistä. Myös muut maukkaat juustot sopivat, esimerkiksi emmental, kunhan juustosiivut voi kääriä rullalle. Tarjoile alkupalana tai cocktailpaloina.
- Ruokavalio: Kasvisruoka, Kevyt, Kananmunaton
Neljälle
- 4 viipaletta ruisleipää
- 100 g ricottajuustoa
- pituussuuntaan veistettyä kurkunkuorta
- 4 kunnonkokoista juustosiivua, esim. mimolette tai emmental
- 2 cocktailtomaattia
- salaatinlehtiä
Valmistusohje
1. Voitele leipäviipaleet ricottajuustolla.
2. Kääri juustoviipaleet rullalle ja asettele leipien päälle. Lohko tomaatit, leikkaa kurkunkuorta terävällä veitsellä. Koristele leivät tomaatilla ja kurkunkuorella.
3. Tarjoile salaattipedillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät